Vrem instituirea unei scheme de ajutor de stat, „Prima livadă”, pentru înființarea de livezi noi, pe modelul schemei de finanțare a împăduririlor. Mai puțină birocrație și aprobare mai rapidă a dosarelor.
Pentru amatorii de cornată, germinează și sâmburii de coarne
Nu știu de ce, poate nu e zona lor preferată, dar pe dealurile unde locuiesc eu nu am văzut coarne, fructele alea rosii care seamănă cu măceșele, dar care cresc în pomi. Am luat acum doi ani niște coarne din piață, am adunat sâmburii și i-am pus la stratificat. Nu a germinat nici măcar unul în primul an, dar am lăsat cutia cu sămburi, stratificați în nisip, undeva prin beci. Am mai umblat cu ea, a mai stat și pe afara, nu știu ce i-am făcut, dar am verificat în al doilea an să văd ce se întâmplă înăuntru și am găsit câțiva sâmburi germinați. I-am plantat pe un colț de tavă, pe câțiva mi i-au mâncat puii și ce a scapat de pui i-am dus la plantat în câmp, acolo mi i-au pierdut oamenii care m-au ajutat la plantat. Or fi crezut că sunt buruieni.
În fine, n-am rămas cu niciun puiete de corn, dar vreau să spun că funcționează și metoda asta. Germinează și sâmburii de coarne, chiar dacă sunt mai tari și germinează greu, ideea e că se poate.
